Форум «Додана вартість у виробництві фруктів» зібрав експертів з різних куточків України та світу (ФОТО)

 Форум «Додана вартість у виробництві фруктів» зібрав експертів з різних куточків України та світу (ФОТО)

Близько сотні учасників зібралися у Вінниці 23 січня під час міжнародного форуму «ДОДАНА ВАРТІСТЬ У ВИРОБНИЦТВІ ФРУКТІВ». Журнал “Ягідник” виступав інформаційним партнером заходу.

Форум зібрав виробників плодово-ягідних культур, виробників соків, сидру, бренді та кальвадосу, фруктових снеків та десертів, а також постачальників обладнання для вирощування, післязбиральної доробки та переробки фруктів

«Куди рухається світовий ринок яблук, місце України у ньому та перспективи для вітчизняних садоводів в контексті загальносвітових процесів? На які запитання слід відповісти сільгосппідприємцям перед прийняттям стратегічних рішень? Чому господарювати по-старому більше неможливо?» – відповіді на ці та інші запитання разом з учасниками форуму шукала Олена Поперечна – ринковий аналітик, директор ТОВ Фруктовий Проект.

Про світовий та європейський досвід виробництва сидру, основні складові процесу, вимоги до сировини, життєву необхідність інвестування у маркетинг і створення бренду та про можливості для українських виробників, розповів британський гість форуму Ніл Макдональд.

Богдан Шаповал, директор асоціації UFEB: “Основні тренди у виробництві фруктових снеків, джемів, мармеладу, пастили: мінімальний вміст цукру, мікси з екзотичними чіа, маракуйя і т.п., популяризація фруктових снеків для дітей та зручна упаковка (взяв і з’їв)”

Сергій Потапов, експерт плодоовочевого ринку з понад 20-річним досвідом, консультант Всесвітнього Банку, розповів про підходи до оцінки доцільності інвестицій у комерційну переробку фруктів та використання аграрних розписок як інструменту фінансування у садівництві. Сергій зосередився на специфіці реалізації проектів по експорту та переробці плодово-ягідної продукції та ключових факторах їх успіху.

Великий інтерес викликала також доповідь Світлани Насирової – бізнес-консультанта з маркетингу та розвитку бізнесу про те, які процеси потрібно налагодити всередині кожної компанії для того, щоб вона працювала ефективно та могла масштабуватися і зростати.

Віталій Карвига – виробник сидру, торгова марка BerryLand Cidery –зробив екскурс у історію виробництва сидру та із пристрастю поділився досвідом власного виробництва українського крафтового сидру з додаванням айви та дикої груші, перрі та ice-sidre із підмерзлих яблук, питних медів та інших нішевих слабоалкогольних напоїв.

Андрій Мелеш – співвласник ФГ «Коник», з власного досвіду у контексті теми форуму, розповів про переваги та труднощі, з якими стикається виробник фруктів, коли сам стає переробником, як отримати додану вартість та яким критеріям повинен відповідати продукт, щоб успішно продаватись, як тримати руку на пульсі ринку, щоб втриматись на плаву?

Про можливості та умови співпраці з виробниками фруктів, вимоги до вирощеної продукції, обсяги закупок та плани переробного підприємства ТОВ «Фруктона-ВН» на сезон 2020 року розповів директор компанії, Костянтин Кузьменко.

Лимаренко Юрій Андрійович, головний технолог ТОВ «Вознесенський коньячний завод» розкрив деякі секрети технології виробництва яблучних, грушевих, сливових, абрикосових, ягідних спиртів та фруктових бренді та розповів про специфіку цієї галузі.

Олексій Руденко (ТМ Еко-Чіпси) розповів про прибутковий бізнес, що базується на інноваційній технології виробництва фруктовий та овочевих чіпсів без додавання консервантів, барвників та ароматизаторів.

Про сушку фруктів, як один із способів створення доданої вартості, про порівняння технологій сушки фруктів, обсягів необхідний інвестицій та їх окупності розповіла Ольга Роман, представник компанії PIGO srl (Італія).

За матеріалами пресслужби “Фруктовий Проект”

Журнал «Ягідник»

0 Reviews

Написати відгук

Останні статті

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *