2021 року Україна експортувала рекордну кількість заморожених ягід

 2021 року Україна експортувала рекордну кількість заморожених ягід

У 2021 році частка агропродовольчої продукції в загальному експорті України зменшилася з 45 до 41 %, зберігши лідерство у його товарній структурі. Але при цьому Україна експортувала рекордну кількість заморожених ягід. Про це зазначив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» академік НААН Микола Пугачов.

За його словами, характерною рисою минулого року для вітчизняного аграрного сектору економіки стала низка рекордів за обсягами поставок сільгосппродукції на зарубіжні ринки.

Знову за підсумками календарного 2021 року зафіксовано найбільші в історії України обсяги експорту пшениці – 20071 тис. т, м’яса птиці – 459 тис. т, заморожених ягід та інших фруктів – 76 тис. т, макаронних виробів – 38 тис. т.

Згідно з даними Державної митної служби України, за підсумками 2021 року Україна експортувала агропродовольства на суму 27,9 млрд дол. США, майже на 25 % перевищивши рекордний показник 2020 року у 22,4 млрд дол. США. Таким чином, наша країна четвертий рік поспіль оновила історичний рекорд аграрного експорту, констатував Микола Пугачов.

Читайте також: Україна – у п’ятірці експортерів заморожених ягід

Журнал «Ягідник»

Останні статті